09. november 2017
Bij het verpakken van je bestelling gebruiken we zo veel mogelijk papier (of we hergebruiken plastic vulmaterialen die we bij onze eigen bestellingen krijgen). Niet alleen is dit vriendelijker voor het milieu, je kunt het ook als speelgoed aan je ratjes geven! Maak bijvoorbeeld eens een digging box!
14. juni 2017
De eerste warme dagen van dit jaar hebben we alweer achter de rug, maar de zomer moet nog beginnen! Ratten voelen zich het fijnst bij een temperatuur tussen 15 en 21 graden. Ze houden niet van extreme warmte, een temperatuur van 25 graden of meer kan zelfs gevaarlijk voor ze zijn (vooral oudere ratjes of ratjes met gezondheidsproblemen hebben het bij deze hoge temperaturen zwaar). Het is daarom belangrijk om je ratjes op warme dagen verkoeling aan te bieden.
15. april 2017
Ratjes zijn slimme en actieve dieren, die zich snel vervelen. Een uitdagende inrichting van de kooi is dan ook erg belangrijk voor ze. Wij richten de kooi elke week weer op een andere manier in. Hoe doen wij dat en waar houden we rekening mee?