DIY Digging Box

Als je bij onze webwinkel Hangmatjes Enzo besteld, gebruiken we bij het verpakken van je bestelling zo veel mogelijk papier (of we hergebruiken plastic vulmaterialen die we bij onze eigen bestellingen krijgen). Niet alleen is dit vriendelijker voor het milieu, je kunt het ook als speelgoed aan je ratjes geven! Maak bijvoorbeeld eens een digging box!

 

Je kunt lege voer- en notenzakjes gebruiken. Vouw deze dicht - met nog een restje voer of nootjes ter motivatie - en stop ze samen met het papieren vulmateriaal in de doos. Ook andere lege doosjes, oude kranten of lege wc-rolletjes zijn leuk. Hier en daar wat lekkers verstoppen wordt erg gewaardeerd! Zorg voor minimaal twee uitgangen, bijvoorbeeld aan de zijkant en bovenop. Plak (gebruik zo min mogelijk plakband) of vouw de doos dicht. Spelen maar!

Heb je een doos gekregen die te groot is voor in de kooi? Je kan ook een XL Digging Box maken voor tijdens het loslopen! Bewaar eens een tijdje alle doosjes waar de ratjes in passen, zoals lege verpakkingen van etenswaren, tissuedoosjes, schoenendozen, etc. Verzamel ze allemaal in de grote doos. Zet een laddertje tegen de doos of maak in de zijkant een opening. Voeg ratten toe. Veel plezier! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0